Türkiye’de Çalışma İzni ve Vatandaşlık İşlemleri Danışmanlığı

Türkiye'de Çalışma İzni ve Vatandaşlık İşlemleri Danışmanlığı

Çalışma İzni ve Vatandaşlık işlemleri

Yabancılar, Türkiye’de birtakım prosedürleri yerine getirerek çalışma izni alabilir. Çalışma izni alan yabancılar, bazı şartları yerine getirdiklerinde vatandaşlık alma hakkını da elde eder. 6735 Sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu’nda yabancıların çalışma izni ile ilgili düzenlemeler yer almaktadır. İstanbul uluslararası hukuk avukatı yabancıların çalışma izni ve vatandaşlık işlemleri ile ilgili danışmanlık hizmeti verir. Yabancılar, bir avukata danışarak işlemleri yakından takip edebilir.

Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Yabancıların çalışma izni alabilmesi için dört farklı yol vardır:

  • Yabancı bakıcı izni,
  • Kurumsal firmada çalışmak için gerekli izin,
  • Şirket ortağı çalışma izni.
  • Kendi nam ve hesabına çalışabilmesi için alınması gereken izin.

Yabancılar, bir kurumsal firmada, kamu kuruluşları veya üniversitelerde, bireysel firmalarda vb. birçok yerde çalışabilir. Ancak kamu kurumları ve üniversiteler haricinde başka bir işte çalışacak olan yabancıların tek başına işlem yürütmesi mümkün değildir. Bu kişiler işverenleri ile birlikte belgeleri temin etmelidir.

Yabancıların ilerleyen dönemlerde herhangi bir problem yaşamaması için çalışma izni alması şarttır. Çalışma izni alan yabancılar, Türkiye’de ikamet etme hakkını da elde eder. İstanbul en iyi hukuk büroları çalışma izinleri ile ilgili olan tüm işlemleri yürütür. Serka Hukuk Büro’suna başvurduğunuzda çalışma izinleri ile ilgili detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz.

Çalışma İzni Türleri Nelerdir?

Yabancının çalışacağı kurum, yabancının Türkiye’de ikamet ettiği süre, çalışılan sektör vb. faktörlere göre çalışma izni türleri belirlenmiştir. Yabancılar için çalışma izni türleri şunlardır:

  • Süreli Çalışma İzni: Yabancılara verilen bir yıllık ilk vakit, süreli çalışma izni olarak tanımlanmıştır. Bir yıllık sürenin ardından en fazla iki yıl; iki yıl sonrasında ise en fazla üç yıl uzatma hakkı vardır.
  • Süresiz Çalışma İzni: Türkiye’de sekiz yıl ikamet eden veya sekiz yıl çalışan yabancılar süresiz çalışma izni alabilir. Ancak burada esas yetkili kamu kurumudur.
  • Bağımsız Çalışma İzni: Uluslararası iş gücü politikasına göre yabancıların ülkeye verdiği hizmet doğrultusunda bağımsız çalışma izni verilir. Yabancının eğitime, istihdama, teknolojiye, ülkeye vb. katkıları göz önünde bulundurulur.

İstanbul hukuk bürosu ve avukatlar, yabancının çalışma izninin uzatılması, yenilenmesi, iptal edilmesi vb. tüm işlemlerde hukuki destek sağlar ve zamanlamayı düzenler.

Çalışma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türkiye’de çalışma izinleri ile ilgili işlemler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılır. Çalışma izni başvurusu yabancının bulunduğu ülkeye göre farklılık gösterebilir. Yabancı, Türkiye dışında bir ülkede yaşıyorsa gerekli belgeleri temin ederek konsolosluğa başvurmalıdır.

Yabancı, Türkiye’de yaşıyorsa ikamet izni süresi bitmeden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvuru yapmalıdır. İzin süresi bitince yapılan başvurular reddedilebilir.

Çalışma izni başvuruları online, posta veya yüz yüze yapılabilir. İstanbul avukat ve hukuk büroları çalışma izni başvuru işlemlerini tek bir merkezden yönetebilir.

Vatandaşlık İşlemleri Nasıl Yapılır?

Türk vatandaşlığı, doğumla ya da sonradan kazanılabilir. Sonradan kazanılan Türk vatandaşlığı için yabancıların bazı şartları taşıması gerekir. Öte yandan Türkiye’de 250 bin dolara gayrimenkul satın alanlar da Türk vatandaşlığını kazanmaktadır. Bir yabancının Türk vatandaşlığını kazanması için en az beş yıl boyunca Türkiye’de ikamet etmesi gerekir.

Türkçe konuşabilen, toplumun genel ahlakına uyum sağlayan, ülke güvenliğini tehdit etmeyen yabancılar Türk vatandaşlığı başvurusunda bulunabilir. Ayrıca yabancının Türkiye’ye yerleşmek istediğini ispatlaması gerekir. Evlenmek, gayrimenkul edinmek, anne ya da baba olmak vb. durumlar ispat için yeterli olmaktadır.

İstanbul vatandaşlık avukatı ile görüşme sağlamak Türk vatandaşlığı işlemleri ile ilgili tüm detayları bilmenizi sağlayacaktır. Serka Hukuk, uzun yıllardır deneyimli avukat kadrosu ile çalışma, oturum izni ve vatandaşlık işlemlerini gerçekleştirmektedir.

 

    ADRES

    Gayrettepe, Modül Apt, Cemil Aslan Güder Sk. No:26 D:2, 34349 Beşiktaş/İstanbul/Turkey

    E-POSTA

    [email protected]

    *Danışmanlık ücrete tabidir.